Täidetud suvikõrvitsad lestakalaga

Täidetud suvikõrvitsad lestakalaga

Toidukord Pearoog

Koostisosad
  

  • 4 väiksemat suvikõrvitsat
  • 2 lestafileed ca 250-300g (NB! Võib kasutada ka muud sobivat kalafileed)
  • 1 porgand
  • 1 küüslauguküüs
  • tilli peterselli
  • soola pipart
  • soovi korral 1 spl riivsaia või -leiba

Valmistamine
 

  • Poolita suvikõrvitsad ja võta neist lusika abil välja sisu. Lisa suvikõrvitsalootsikutesse veidi soola. Tõsta pehmem sisu kõrvale (saad kasutada nt smuutidesse) ja haki tugevam sisu tükkideks (umbes pol kogusest) ja pane kaussi.
  • Koori ja riivi porgand. Puhasta ja haki küüslauk. Haki ka kala väiksemateks tükkideks. Haki maitseroheline. Pane kõik kaussi, lisa natuke vähem kui 1 tl soola ja tsipake pipart ning sega segamini.
  • Kui soovid, et suvikõrvitsa sisu püsiks paremini, siis lisa 1 spl riivsaia või -leiba segusse, see tõmbab liigse niiskuse endasse. Mina ise ei lisanud.
  • Nüüd kalla suvikõrvitsalootsikutest vesi välja ja pane ahi sooja 170C peale.
  • Täida lusikaga suvikõrvitsad ja pane ahju umbes 30 minutiks. Kui kala on valmis, siis on valmis ka suvikõrvitsad 🙂 Puista üle maitserohelisega ja naudi nt riisi või kartulitega.

Notes