Vaarikamojito kook (piimavaba + variatsioonid)

Vaarikamojito kook (piimavaba + variatsioonid)

See kook on juba päris, päris tükk aega mu lemmikute hulka kuulunud. Ülihea! Kuna viimasel ajal olen ma seda katsetanud erinevates variatsioonides (loe: kõigevabalt), siis lisan juurde võimalused, kuidas igaüks saab selle endale sobivaks mugandada. S – suhkruvaba V – vegan G – gluteenivaba Kes tahab aga kõigega, siis originaalretsepti leiate Kaju köögi blogist.
Toidukord Magus amps

Koostisosad
  

Põhi:

  • 200 g Digestive küpsiseid S – suhkruvabad küpsised, G – gluteenivabad küpsised – võib asendada ka mandlitega, need tuleks siis peeneks jahvatada
  • 50 g kookosrasva

Mojitotäidis:

  • 130 g palmisuhkrut muudab koogi beežikaks
  • 1,5-2 dl vett
  • suur suur peotäis piparmündilehti
  • 2-3 laimi olenevalt suurusest
  • 0,25 pdl Ruf rummiessentsi
  • 300 g taimset toorjuustu mina kasutasin Oatley’d. G – sojabaasil taimne toorjuust
  • 3 dl sojavahukoort 1 pakk
  • 6 želatiinilehte V – asenda agar-agariga

Vaarikatäidis:

  • 300 g taimset toorjuustu
  • 3 dl sojavahukoort
  • 200 g valget riisipiimašokolaadi S – 150g kakaovõid, aga lisa siis juurde ka magustamiseks veidi mett
  • 250 g vaarikaid

Valmistamine
 

  • Purusta küpsised kookosrasvaga ja suru segu koogivormi (ca 26 cm) põhja ning aseta vorm külma.
  • Valmista siirup: pane potti piparmündilehed, suhkur, vesi ja kahe laimi riivitud koor. Keeda keskmisel tulel ca 20 minutit. Vajadusel lisa pisut vett.
  • Vaarikatäidise valmistamine: sulata šokolaad vesivannil (ära mingil juhul vett sisse tilguta!). Sega kahvliga omavahel toorjuust ja vaarikad ning katsu vaarikaid veidi katki suruda.Vahusta üks pakk vahukoort ja jäta hetkeks kõrvale. Lisa segule šokolaad ning viimasena sega ettevaatlikult juurde vahukoor.
  • Pane želatiinilehed külma vette seisma.
  • Mojitotäidise tegemine: kurna siirup läbi sõela, lisa kuumale siirupile paisunud želatiinilehed. Pressi laimidest mahl ja lisa siirupile. Lase segul veidi jahtuda. Samal ajal saad vahustada teise paki vahukoort.
  • Leige siirup sega toorjuustuga, lisa rummiessents. Viimasena lisa kreemile vahukoor, kuid seda tuleb teha piisavalt kiiresti, et želatiin ei jõuaks tahkuda.
  • Nüüd võta kapist koogipõhi javala täidised sinna. Olga Kaju soovitab esmalt alustada mojitotäidisest ja tõsta kulbiga põhjale, sinna peale vaarikatäidis ja nii jätkata, kuni segud on otsas. Mina olen katsunud ääred katta mojitoseguga ja keskele jätta vaarikasegu, need segud saavad nii ehk naa kiiresti otsa 🙂 Kõige viimaseks peaks jääma mojitotäidis, siis jääb kook ühtlane. Kaunista ja jäta üleöö külmkappi seisma (või vähemalt neljaks tunniks).
  • Mmmmmm…

Notes