fbpx

Värvilised suvikõrvitsaspagetid

Värvilised suvikõrvitsaspagetid

Toidukord Pearoog

Koostisosad
  

  • 1 suvikõrvits
  • 2-4 porgandit
  • 4 lehtkapsa lehte
  • 2 keskmist tomatit
  • 2 küüslauguküünt
  • oliiviõli
  • sool pipar
  • kõrvitsa- ja päevalilleseemneid pealeraputamiseks

Valmistamine
 

  • Koori ja viiluta porgandid. Puhasta lehtkapsas rootsust ja tee väiksemateks tükkideks. Haki tomat väiksemaks. Tee spiraallõikuriga suvikõrvitsast spagetid.
  • Kuumuta pann ja lisa oliiviõli. Kui õli on kuum, lisa viilutatud porgandid ja pressi peale üks küüslauguküüs. Kuumuta pisut, siis lisa tomatid ja lase vaikselt segades haududa, kuni osa mahla on aurustunud. Lisa nüüd lehtkapsatükid ja pressi peale veel üks küüs küüslauku. Sega kuni kapsas hakkab tumenema.
  • Viimasena lisa suvikõrvitsaspagetid, maitsesta soola ja pipraga ja sega veel läbi. Kui “spagetid” on soojad, on toit valmis! Puista üle seemnetega ja serveeri nt koos kala või kotlettidega.
  • NB! Ära liiga kaua kuumuta, muidu läheb suvikõrvits liiga pehmeks.