fbpx

Elementor #3821

Vürtsikad kikerhernekotletid (6-le)

Toidukord Pearoog
Kogus 6 inimesele

Koostisosad
  

  • 250 g kikerherneid 1 purk
  • 3 küüslauguküünt
  • 1 väike punane sibul
  • 3 spl hakitud peterselli
  • natuke tšillit
  • 0,5-1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 0,5 tl jahvatatud koriandrit
  • 6 sl gluteenivaba kaerajahu
  • 1 muna
  • soola pipart
  • paneerimiseks riivleiba gluteenivabal variandil võib kasutada maisimannat

Valmistamine
 

  • Loputa ja püreesta kikerherned. Klopi lahti muna ja lisa püreestatud kikerhernestele. Haki küüslauk ja sibul. Sega küüslauk, sibul, petersell, vürtsid ja jahu püree hulka ja sõtku ühtlaseks massiks. Maitsesta.
  • Vormi tainast u 3 sm pallikesed, veereta riivleivas ja vajuta köögiplaadile lamedaks. Nirista peale oliiviõli. Pane ahju 200C juurde ja küpseta ca 15-20 minutit.
  • Serveeri näiteks koos köögiviljapudruga.