Nii nagu erinevate inimeste näpujäljed on unikaalsed, on erinev ka neile sobiv toitumisstiil ja menüü. Nimetatud individuaalsusest lähtuvalt on Synlab laborites loodud 176 erinevat toiduainet arvestav (IgG antikehadel põhinev) toidutalumatuse test. Paneel määrab taluvust (talumatust) konkreetsetele toiduainetele ja aitab välja selgitada inimesele sobiva toidusedeli.
Paljudel juhtudel võib toidutalumatus viia krooniliste sümptomiteni, mille ravi on tavapäraste meetoditega keeruline. Selle ennetamiseks sobib FIT (Food Intolerance Test) test, mis sõltuvalt erinevate IgG antikehade tasemetest veres, annab vastuse, milliseid toiduaineid peaks patsient oma menüüs vältima või näiteks asendama.
Analüüsimine põhineb ELISA meetodil ja uuritavaks proovimaterjaliks on vereseerum.
Synlab Cytolisa® toidutalumatuse test 176-le toiduainele 230.- eurot koos nõustamisega.
Aed-mustjuur | Jogurt | Lupini valk | Põldkännak |
Aedmaasikas | Juurpetersell | Maapähkel | Porgand |
Aeduba | Juurseller | Maapirn | Porrulauk |
Aeduba roheline | Kaalikas | Mädarõigas | Punane aeduba |
Aeduba | Kaer | Mais | Punane peakapsas |
Amarant | Kaheksajalg | Makademia pähkel | Punane sõstar |
Ananass | Kakao | Makrell | Punapeet |
Aniis | Kalkun | Mandariin | Rannakarp |
Apelsin | Kana | Mandel | Raps |
Appenzelli juust | Kaneel | Mango | Redis |
Aprikoos | Kartul | Merikeel | Riis |
Apteegitill | Karulauk | Mesi | Romaani lillkapsas |
Arbuus | Karuohaka õli | Metsik riis | Rosmariin |
Artišokk | Kastan | Metskitse liha | Rukis |
Aspergillus Niger | Kaunhernes | Metspähkel | Rukola salat |
Atlandi tursk | Kiivi | Metssealiha | Salvei |
Avokaado | Kikerhernes | Mooniseemned | Sardiin |
Baklažaan | Kirss | Mozarella juust | Savoy kapsas |
Banaan | Kitsejuust | Mugulsibul | Sealiha |
Basiilik | Kitsepiim | Munakollane | Seen |
Bataat | Kodujuust | Munavalge | Seesam |
Brokkoli kapsas | Kohupiim | Murulauk | Sidrun |
Brüsseli kapsas | Kohv | Muskusmelon | Sigur |
Camembert’i juust | Kookospähkel | Must pipar | Sojauba |
Cayenne pipar | Köömned | Nisu | Spargel |
Dattel | Koriander | Nuikapsas | Spelta nisu |
Endiivia salat | Kõrvitsaseemned | Oder | Spinat |
Forell | Kõva nisu | Oliiv | Sulajuust |
Gouda juust | Kreeka pähkel | Õllepärm | Suvikõrvits |
Greip | Kress-salat | Oregano | Šveitsi juust |
Gruyère juust | Krevett | Õun | Tatar |
Hanemalts | Kuivatatud spelta nisu | Päevalilleseemned | Till |
Heeringas | Kumõss | Pagaripärm | Tilsit juust |
Hernes | Kurk | Papaia | Tomat |
Hiina kapsas | Küüslauk | Paprika | Tüümian |
Hirss | Läätsed | Parmesani juust | Tuunikala |
Hokkaido kõrvits | Lamba juust | Part | Üheteraline nisu |
India pähkel | Lambaliha | Pastinaak | Vaarikas |
Ingver | Lehmapiim | Peasalat | Valge peakapsas |
Itaalia sigur | Lehtkapsas | Petersell | Valge viinamari |
Jaanalinnuliha | Lehtpeet | Pett | Vanill |
Jaanileivapuu | Lillkapsas | Pirn | Varsseller |
Jaanileivapuujahu | Linaseemned | Pistaatsiapähkel | Veiseliha |
Jääsalat | Lõhe | Ploom | Virsik |