
Baklažaani“šnitsel“ (2-le)
Koostisosad
- 1 suur baklažaan
 - ca 125-150g riivjuustu mina kasutasin näiteks Viinamärdi talu lambapiimajuustu
 - 2 muna
 - riivsaia julgemad katsetavad riivleivaga 😉
 - Vahemere maitseainesegu
 - soola
 - oliiviõli
 
Valmistamine
- Lõika baklažaanist pikkupidi õhukesed viilud. Raputa lõikudele mõlemale poole soola ja jäta 15 minutiks seisma. Niimoodi eemaldub baklažaanide mõru maitse.
 - Klopi munad näputäie soolaga lahti. Ja pane valmis taldrik riivsaia/-leivaga, kuhu sega sisse natuke Vahemere maitseainesegu.
 - Kuumuta pannil oliiviõli.
 - Võta baklažaaniviilud, pühi natuke soola vähemaks. Nüüd lisa kahe baklažaaniviilu vahele riivjuustu ja pane pooled kokku. Kasta munasegusse ja paneeri riivsaias/-leivas ning pane kuumale pannile. Küpseta madalal tulel mõlemalt poolt, kuni viilud on kuldpruunid. Serveeri koos salatiga ja naudi kohe!
 - NB! Kui soovite pakkuda baklažaane mõnele eriti valivale sööjale, siis soovitan ka koore ära võtta.
 - NB2! Kui praed korraga veidi rohkem baklažaane, siis pane küpsenud baklažaanid soojanõusse, et nad ära ei jahtuks.
 
Notes
Originaalretsept pärineb Heret Pauskari ja Lia Virkuse kokaraamatust „Sitsiilia köök“

