Pehme piparkook

Pehme piparkook

Toidukord Magus amps

Koostisosad
  

  • 350 g riivitud kõrvitsat
  • 300 g speltajahu
  • 100 g mandlijahu
  • 200-220 g demerara suhkrut
  • 0,5 l mandli”jogurtit”
  • 100 g sidrunimaitselist oliiviõli
  • 100 ml taimset jooki nt mandlijook
  • 2 tl piparkoogimaitseainet
  • 1 tl kaneeli
  • 1 spl soodat
  • 0,5 tl soola

Sisse segamiseks:

  • 1 õun tee kuubikud
  • 1 peotäis kuivatatud puuvilju mina panin mangot, viigimarju ja rosinaid – kaks esimest lõikusin väiksemateks tükkideks
  • 1 peotäis pähkleid ja mandleid mul olid sarapuupähklid ja poolitatud mandlid

Valmistamine
 

  • Sega kuivained omavahel. Lisa ka kuivatatud puuviljad ja pähklid ning õunatükid ja riivitud kõrvits. Sega sisse õli ja taimne jook ning viimasena lisa mandli”jogurt”. Sega nüüd võimalikult vähe, aga piisavalt, et moodustuks ühtlane segu.
  • Kalla õlitatud küpsetusvormi ja küpseta 190kraadises ahjus 45 minutit.
  • Serveeri soojalt koos vaniljekastme või jäätisega. Sobib tarvitamiseks ka jahtunult 🙂