21-päevane Viie köögivilja väljakutse

Kas sa tunned vahel, et su menüüs jääb puudu tervislikkusest?

Leiad, et su köögilaual võiks olla rohkem köögivilju?

Tahaksid rohkem rohekraami tarbida, aga ei oska nendest midagi valmistada?

Sa ei usu, et köögiviljad saaksid üldse maitsvad olla?

Arvad, et köögiviljade valmistamisele kulub liiga palju aega?

Kui vastasid ühelegi küsimusele ”jah”, siis see väljakutse on sinu jaoks!

Viie köögivilja väljakutse on 21-päeva kestev seiklus, kus sa õpid tundma erinevaid köögivilju ning valmistama neist imepäraseid ja maitsvaid toite.

Iga päev ootab sind mõni põnev ülesanne, aga kursuse jooksul saad ka kasulikke nippe, põnevaid retsepte ning teadmisi.

Miks?

Et kõik ausalt ära rääkida nagu on, pean ma alustama sellest, et ma ise armastan hirmsat moodi köögivilju! Ma valmistan neid erineval moel ja kui mõnel päeval olen neid vähe söönud, siis tunnen end kohe halvasti. Mulle pakub huvi katsetada neid nii soolastes kui ka magusates toitudes, valmistada neid grillil ja salatitena. Ohh, see maailm on imeline!

Tegutsedes toitumisterapeudina olen ma aga märganud, et enamik inimesi tarbib köögivilju väga vähe. Põhjused on erinevad: kiire elutempo, harjumuste puudumine, oskamatus neist erinevaid toite valmistada. Kohtumiselt lahkuvad mu kliendid aga teadmisega, et tarbida rohkem köögivilju on võimalik, kui teha muudatusi sammhaaval, aga järjepidevalt ning katsetades üha uusi ja uusi võimalusi ning retsepte.

Selles väljakutses tahan ma ka sinuga jagada neid nippe, tutvustada sulle uusi ja põnevaid köögivilju ning pakkuda maitsvaid retsepte, mida saaksid kodus lihtsasti järele teha.

Kellele?

See väljakutse on sulle, kui:

  • Tahad saada köögiviljadega sõbraks;
  • Tahad muuta oma toidulauda mitmekesisemaks;
  • Tunned, et tahaksid väikest energiasüsti;
  • Soovid olla tervem;
  • Soovid süüa natuke rohkem köögivilju;
  • Soovid olla saledam;
  • Tahad saada uusi retsepte;
  • Arvad, et köögiviljad on ainult kurk ja tomat või mõttetu silo;
  • Oled julge katsetaja;
  • Sa ei julge toitudega katsetada;
  • Nauding toidust on sulle oluline.

Kasu sinule

Väljakutses osalemine rikastab ja mitmekesistab sinu toidulauda värviliste köögiviljadega. Õpid tundma erinevaid köögivilju, nende lõhna, maitseid ja tekstuure. Oled tervem, energilisem ja köögis loomingulisem. Kõige selle juures avastad, et ka köögivilju saab nautida.

Väljakutselt saad kaasa terve hulga erinevaid retsepte ning kingin sulle osalemise eest ka praktilise smuutiretseptide e-raamatu.

Kus ja kuidas?

Väljakutse toimub seal, kus oled sina. Vajalik on arvuti või nutiseade, millega saad siseneda Facebooki. Selle väljakutse jaoks avan spetsiaalse kinnise Facebooki grupi, millele ligipääs on vaid selles väljakutses osalejatel.

Iga päev on grupis postitused, soovitused, nipid, retseptid või (live-)videod, saad minu poolt ka infot ja ülesandeid ning toimuvad arutelud. Kõik materjalid ja videod jäävad gruppi üles nii väljakutse ajaks kui ka peale seda.

Iga päev olen sinu jaoks grupis olemas.

Kes on Triin?

Ma olen toitumisterapeut ja elamuskoolitaja. Ma siiralt usun, et tervislik toitumine peab olema nauditav! Sellepärast püüan alati nii oma elus kui ka koolitustel ühendada kahte olulist teemat – tervislik ja tasakaalustatud toitumine ning maitsenaudingud.

Tervislik toitumine annab meile energiat, aitab meil püsida heas vormis ning tõsta immuunsust. Naudingud on need, mis panevad me silmad särama ja tekitavad head enesetunnet. Kui aga maitsenauding on tervislikust toitumisest, siis on kasu mitmekordne.

Mäletan end juba lapsest peale toiduga mängimas, uusi elamusi ja kogemusi saamas. „Leiutasin“ iseenda hamburgeri röstitud mustast leivast koos soolavõi ning värskete aiasaadustega (teate ju küll neid mõnusaid krõmpsuvaid harvendatud porgandeid, kasvuhoonest äsja võetud värsket kurki/tomatit ning mahedat salatilehte!?) ja vahel ka mõne viilu juustu või suitsuvorstiga teadmata, et päriselt on hamburger kotlet kahe saiaviilu vahel…

Peale gümnaasiumi oli aga päris pikka aega söögitegemine mu jaoks vaid kõhu täitmise viis. Ma küll armastasin endiselt toiduvalmistamist ja käisin igal võimalikul hetkel kokkamiskoolitustel, kuid ei pööranud nii suurt tähelepanu toidu tervislikkusele. Kui aga ca 11 aastat tagasi oli mu elus hetk, kus peale pikaaegset pangas töötamist sain aja maha võtta, et mõelda, mida ma päriselt teha tahan, siis oli selge, et toiduga saab see olema seotud ning asusin õppima toitumisnõustajaks. Tänaseks olen ma õpingutega jõudnud nii kaugele, et olen lõpetanud funktsionaalse toitumise nõustaja õppe, toitumisteraapia ning ka koka eriala 😊 Igapäevaselt tegelen kokkamiskoolituste korraldamise ja läbiviimisega, toitumisalaste loengute pidamise ning toitumisteraapia-alaste nõustamistega.

Lisaks oma igapäevatööle olen juba pea kümme aastat lektoriks Tervisekoolis ning toimetan ka Eesti Toitumisnõustajate Ühenduse juhatuses. Tänu viimasele on mul ka kogemus osaleda toitumisnõustaja ja -terapeudi kutsestandardi väljatöötamise meeskonnas ning toitumisnõustaja ja toitumisterapeudi kutsekomisjoni liikmena. Samuti olen üks Meelte kooli mentoritest.

Täna tunnen, et olen üks neist õnnelikest inimestest, kes võib öelda, et mu töö on mu hobi või vastupidi. Mulle meeldib panna inimeste silmi särama, olgu see siis tänu mõnele põnevale oskusele, mille nad on mu koolitustel omandanud, oma toidulauale uute maitsete leidmisele või nõustamisel abi leidmisele. Nii tore oleks, kui kõik julgeksid rohkem katsetada uute toitude ja maitsetega, sest iial ei või teada, millal leiad oma uue lemmiku!

Millal?

Alustame 4. juunil ja lõpetame 24. juunil.

Hind?

21-päevase väljakutse osalemise hind on 11 eurot.

Soovin registreeruda väljakutsele:

Nimi*    
E-mail*
Telefon*
Teade*

 

 

Go Top