fbpx

Apelsinipasha

Apelsinipasha

Toidukord Magus amps

Koostisosad
  

  • 100 g võid
  • 1,5 dl suhkrut võid asendada meega, vahtrasiirupiga vmt-ga
  • 500 g kohupiima
  • 0,5 tl naturaalset vaniljet
  • 1 suur või 2 väikest apelsini NB! Kasuta mahedaid apelsine!
  • 1 dl mandlilaaste u 60g
  • 1 dl väikseid heledaid rosinaid
  • 1 dl rõõska 35% koort
  • aprikoositükke või jõhvikaid vmt meeldivat

Valmistamine
 

  • Vahusta pehme või suhkruga heledaks vahuks. Pese apelsin hoolikalt puhtaks. Riivi apelsinilt koor ning poolita apelsin ning pressi mahl välja.
  • Vahusta rõõsk koor, murenda mandlilaastud peenemaks. Mikserda kohupiim kohevaks, lisa vanillsuhkur, apelsinimahl ja-koor, mandlipuru, aprikoositükid või jõhvikad ning lõpuks vahukoor.
  • Valmis pashasegu pane sõelale nõrguma (alla niiske marli), et liigne niiskus välja tilguks. Võib panna ka puhtasse plastikust lillepotti. Lase seista vähemalt 1 ööpäev. (Mina teen tavaliselt reedel valmis ja pühapäeval sööme)
  • Serveerimisel kummuta pasha alusele ning kaunista marjade või puuviljatükkidega.