Kõrvitsa-astelpaju-leivamagustoit (6-le)
Koostisosad
- 0,5 väiksemat muskaatkõrvitsat röstida – umbes 150-200g
- 100 g astelpajumoosi
- 200 g mascarponet
- 150 g 35% rõõska koort
- 50 g kuivatatud rukkileivakrõbinad nt Fazeri päevalilleseemnetega krõbinad (väiksemaks purustada)
- 0,5 sidruni riivitud koor
- kui soovid hapukamat, siis 0,5 sidruni mahl
- Soovi korral mett
Valmistamine
- Rösti kõrvits, jahuta, pane kannmikserisse ja püreesta koos astelpajumoosiga ühtlaseks. Vahusta eraldi toorjuust ja rõõsk koor, lisa sidrunikoor ning sega omavahel kergelt kokku.
- Pane magustoidukaussidesse kihiti: mascarponekreem, sinna peale puista leivakrõbinaid ja siis astelpaju-kõrvitsapüree ning siis jälle mascarpone… Pealmiseks kihiks jäta leivakrõbinad ning kaunista astelpajumarjadega.