fbpx

Kõrvitsa-astelpaju-leivamagustoit (6-le)

Kõrvitsa-astelpaju-leivamagustoit (6-le)

Toidukord Magus amps
Kogus 6 inimesele

Koostisosad
  

  • 0,5 väiksemat muskaatkõrvitsat röstida – umbes 150-200g
  • 100 g astelpajumoosi
  • 200 g mascarponet
  • 150 g 35% rõõska koort
  • 50 g kuivatatud rukkileivakrõbinad nt Fazeri päevalilleseemnetega krõbinad (väiksemaks purustada)
  • 0,5 sidruni riivitud koor
  • kui soovid hapukamat, siis 0,5 sidruni mahl
  • Soovi korral mett

Valmistamine
 

  • Rösti kõrvits, jahuta, pane kannmikserisse ja püreesta koos astelpajumoosiga ühtlaseks. Vahusta eraldi toorjuust ja rõõsk koor, lisa sidrunikoor ning sega omavahel kergelt kokku.
  • Pane magustoidukaussidesse kihiti: mascarponekreem, sinna peale puista leivakrõbinaid ja siis astelpaju-kõrvitsapüree ning siis jälle mascarpone… Pealmiseks kihiks jäta leivakrõbinad ning kaunista astelpajumarjadega.